Премиерът в оставка Кирил Петков търсил миналата седмица подкрепа от

...
Премиерът в оставка Кирил Петков търсил миналата седмица подкрепа от
Коментари Харесай

Кирил Петков търсил подкрепа от „Възраждане“ за избирането на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

Премиерът в оставка Кирил Петков търсил предходната седмица поддръжка от „Възраждане“ за избирането на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ.

Ето какво описа на брифинг водачът на „Възраждане“ Костадин Костадинов:

„ Миналата седмица ми се наложи да проведа един подобен противен диалог с лицето Кирил Петков. Разговорът беше 15-минутен. Лицето Петков ми се обади, с цел да изиска поддръжката ни за издигането на лицето Бойко Рашков като началник на КПКОНПИ. Аз обясних, че няма да го подкрепим за тази служба – заради същата причина, заради която не поддържаме практиката основният прокурор да дефинира прокурорите, които ще го проверяват него. Когато споделих това, той го удари на молба и сподели, че в случай че ние подкрепим Бойко Рашков, изтъквам, „ Ние ще подкрепим вашия човек за заместител на Бойко Рашков ”. Става дума за Бойко Атанасов. А нещото, което ненавиждам в политиката, е изразът „ мой човек, наш човек, ваш човек ”. Дори единствено поради това нещо лицето Петков трябваше от дълго време да е влезнал в историята.

Казах му, че Бойко Атанасов не е „ наш човек ”, че съм го виждал един-единствен път и че изискването, което сме му сложили като възможен ръководител на КПКОНПИ, е да бъде три пъти по-взискателен към нашите представители. Защото ние не можем да си позволим никаква неточност и предатели и корумпирани да бъдат в организацията ни. Лицето Петков продължи: „ Не, подкрепете ни, тъй като имате добра оценка за Рашков ”.

Костадинов питал Петков дали Рашков може да е безусловно неутрален в следствието на сегашните си сътрудници, само че отговор не получил.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР