Премиерът в оставка Кирил Петков смята, че България влиза в

...
Премиерът в оставка Кирил Петков смята, че България влиза в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предсрочни избори са референдум за или против мафията

Премиерът в оставка Кирил Петков счита, че България влиза в политическа рецесия. Определи възможни предварителни избори като референдум " за " или " срещу " мафията. Кирил Петков очерта най-големият проблем сега.

" Влизаме в политическа рецесия. Тази политическа рецесия коства сега доста на българските жители. За страдание това, което видяхме в рамките ан днешния ден е, че нямаше 121 индивида, които да не ги е боязън да кажат " не, на задкулисието ", съобщи Кирил Петков.

Той посочи, че тъй като осъзнават тежестта на отговорността, която носят, даже тази заран депутатите от " Продължаваме промяната " са водили диалози с депутатите от " ИТН ".

" Защо ние сме толкоз сигурни, че не можем да създадем следващата договорка със задкулисието. Защото в единия вид можеше да дадем 2 милиарда на 8 индивида в същите строителни компании, които щяха да създадат следващите автомагистрали по остарелия метод, а другия вид - ги дадохме на българския народ, на пенсионерите, на младите фамилии, намаляването на цената на бензина ", добави Кирил Петков.

Той уточни и защо ще се борят оттук насетне.

" България би трябвало да си извоюва безспорната самостоятелност от това задкулисие, което толкоз години е задушавало в действителност средствата ан българските данъкоплатци ", добави Кирил Петков.

Той съобщи, че ще поддържат всичко с някои изключения.

" Да имаме действителен сътрудник, който да бъде в политиката господин Пеевски - няма да го допуснем, господин Борисов- няма да го допуснем и господин Слави Трифонов - няма да го допуснем и някакви външни сили да подреждат Парламента също няма да допуснем ", разяснява министър председателят в оставка.

Предсрочни избори значат изпускане на историческо време, уверен е Кирил Петков.

" Изпускаме опцията да прекараме 40 закона и закъсняваме с действително 90 дни, изпускаме част от опцията за усвояването на част от парите по проекта за възобновяване, изпускаме шанса да сменим ръководството на КПКОНПИ, изпускаме опцията да имаме арбитър, който да може да следи какво прави основния прокурор, а не да бъде безнаказан ", съобщи Кирил Петков.

При възможни предварителни избори министър председателят чака в новия парламент едно без значение болшинство.

" От хора, които са самостоятелни, които са споделили: " България ни е идея, не ни интересуват вътрешно-политическите игрички. " Тези избори ще бъдат като някакъв вид допитване до българското население - желаеме ли България да бъде без всички тези подмолни играчи, които желаят да ограбват публичните средства. Това ще бъде като референдум за или срещу мафията ", сподели още Кирил Петков.

Той посочи, че това, което вършат сега, извършва тяхното заричане за нулева приемливост към корупцията.

По тематиката работиха: Милена Кирова и Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР