Премиерът в оставка Кирил Петков ще бъде част от състава

...
Премиерът в оставка Кирил Петков ще бъде част от състава
Коментари Харесай

Асен Василев: Кирил Петков ще бъде част от новия кабинет

Премиерът в оставка Кирил Петков ще бъде част от състава на новия проектокабинет на Асен Василев, заяви самият той.

Съставът на новото държавно управление е подготвен, само че към момента не са събрани нужните 121 гласа в Народното събрание.

Разговорите не престават, а Асен Василев още веднъж сподели, че ще опитат всички благоприятни условия.

Утре би трябвало да стане ясно дали първият мандат в този парламент ще може да излъчи държавно управление. Вече е ясна програмата, по която ще работи то, в случай че получи поддръжка. Тя включва 40 законопроекта с съответни периоди. Сред целите е Планът за възобновяване и резистентност.

Ще има две цени за газ, парно и вода и безвъзмездни учебници от 1-ви до 12-и клас. Сред целите в бранш финанси и стопанска система е да продължи подготовката за приемане на еврото през 2024 година и да се одобрят всички оперативни стратегии.

Българска социалистическа партия се събира на Национален съвет през днешния ден, с цел да реши дефинитивно дали да поддържа програмата. Ние имаме нашите 26 национални представителя и ще гласуваме по този начин, както сме се разбрали по всички параметри, ние сме предсказуем сътрудник, съобщи по-рано в " Денят стартира " Борислав Гуцанов – народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Продължаваме промяната " продължава да води диалози с разнообразни депутати от групата на Има Такъв Народ, заяви в Народното събрание през днешния ден Кирил Петков. Сега към този момент се договаря при ясна стратегия и ясни периоди. Единственото изискване е Слави Трифонов да не взима решенията, добави той.

Без болшинство в Народното събрание обаче планът на " Продължаваме промяната " не може да бъде осъществен и Асен Василев съобщи, че ще го върне.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР