Премиерът в оставка Кирил Петков обвинява всички в корупция и

...
Премиерът в оставка Кирил Петков обвинява всички в корупция и
Коментари Харесай

Тошко Йорданов обвини Петков, че иска да овладее МРРБ

Премиерът в оставка Кирил Петков упреква всички в корупция и прави подмятания в тази посока към Министерство на регионалоното развиване, само че неговото бяха единствено думи. Сега ще ви покажа обстоятелства. Кирил Петков еднолично е основал корупционна среда в министеството, откакто ние излязохме от ръководството с негово решение. Това съобщи от Народното събрание депутатът от Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 507
Кирил Петков се пробва да овладее министертсвото и на практика към този момент го е направил по следния метод. В Министерство на регионалното развитие има пари за строителство на инфраструктира и ВиК и задачата е да се овладеят паричите потоци. Беше упрекван Караджов, че с парите ще се вършат далавери без да обяснят по какъв начин. Той уволни всикчи заместник-министри, постави двама негови индивида, на които е дал пълномощия да ръководят столични потоци. Издава безусловно противозаконна заповед, с която не разрешава в Министерство на регионалното развитие да изпалщат суми над 900 млн. без утвърждение на държавното управление, добави Йораднов.

По думите му Министерството е подало тъжба срешу Петков. 

Тези дейности излизат от конституционните пълномощия на министър-председателят. Недопустимо е държавното управление да се разпорежда по какъв начин се правят заплащания от държавни сдружения, които си имат органи на ръководство. Правомощията на министрите за управлние на бюджетите са записани в Закона за обществените финанси, сподели още Йорданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР