Премиерът в оставка Кирил Петков и председателят на БСП Корнелия

...
Премиерът в оставка Кирил Петков и председателят на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Петков поиска диалога да продължи, но БСП не променя позицията си за преговори

Премиерът в оставка Кирил Петков и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организираха среща, на която разискаха изгонването на 70 съветски дипломати от България. До нея се стигна, откакто през вчерашния ден Нинова разгласи, че партията ѝ стопира договарянията с съдружните си сътрудници поради обстановката.

На срещата министър председателят в оставка е срещнал депутатите от Българска социалистическа партия с целия развой по взимане на решението за изгонването на съветските дипломати.

" Видя се, че работата по въпроса не се води неотдавна, а е почнала още през март. Има отчети, по-късно 3 отчета от ДАНС, по-късно Съветът за сигурност с всички служби ", изясни министър-председателят.

Според Корнелия Нинова обаче срещата не трансформира позицията на партията.

" Ще се върнем на масата за договаряния когато " Продължаваме промяната " предложи различен претендент за министър председател ", уточни тя.

По-рано в изявление пред Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия изясни, че въпросът за изгонването на дипломатите е обсъждан на оперативно съвещание на Министерския съвет по отчет на Теодора Генчовска, само че тя и министрите от партията ѝ са били срещу.

Петков призна, че е позволил " информационна неточност " и призна, че новината за експулсирането е трябвало да бъде обявена от виновните институции, а не от него.

По думите му разговорът с Българска социалистическа партия продължава, тъй като главните цели и опасности в страната са доста по-големи, " в сравнение с кои институции какво присъединяване са взели в едно такова решение ".

" Въпросът от тук нататък е да избегнем спешна точка, която не е от чак такова значение. За съветските дипломати - ами те остават 43 чиновници на посолството. Малко страни в Европа имат 43 чиновници ", уточни министър-председателят.

Очаква се през днешния ден да се събере изпълнителният съвет на Политическа партия, на който да се разисква въпроса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР