Премиерът в оставка Кирил Петков е на среща с депутатите

...
Премиерът в оставка Кирил Петков е на среща с депутатите
Коментари Харесай

Кирил Петков е на среща с депутатите на БСП

Премиерът в оставка Кирил Петков е на среща с депутатите на Българска социалистическа партия в стаята им в Народното събрание.

Целта на срещата е да ги убеди да вземат участие в съставянето на предстоящ кабинет в границите на този парламент.

Вчера водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че поради изгонването на 70-те съветски дипломати няма да взе участие в консултациите с " Продължаваме промяната " и няма да поддържат държавно управление с министър председател Петков.

За левицата това решение е взето по недопустим метод.

„ То е взето безусловно еднолично от премиера Кирил Петков. Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го потвърди. Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото “, съобщи още Нинова.

Предстои " Продължаваме Промяната " да обсъдят на народен съвет други имена, разнообразни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за допустима кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев. Това съобщи пред Нова тв Андрей Гюров, който е ръководител на парламентарната група на партията.

По думите му в Политическа партия има доста готови членове за поста, само че сподели, че неговото име не е обсъждано. " Със сигурност Минчев е доста обединителна фигура в Народното събрание, както на сътрудниците ни, по този начин и на целия парламент ", разяснява той.

" Започнахме диалозите с съдружните ни сътрудници още през вчерашния ден, а чуването през вчерашния ден в Народно събрание ни даде опция да намерим обща основа за държавно управление. В началото на седмицата имаше народен съвет на Политическа партия с мандат за договаряния, там имаше ясна поръчка, само че в течение на седмицата имаше промени. Сега следва нов съвет на Политическа партия, с цел да обсъдим всичко ново. ", добави Гюров.

Депутатът от Политическа партия посочи: " Това не е пазар за булки, не се разисква кой на какви условия би трябвало да дава отговор за министър председател, или да се съобразяваме с сътрудниците ни какво желаят. Става въпрос за идея и стратегия. "

" Утре следобяд ще отида при президента, тъй като в мандата за държавно управление е записано името на премиера. Ще отида аз с бъдещия министър председател ", добави Гюров. Ще приемем мандата с номинацията за министър председател, и ще използваме седмицата време за диалози, с цел да получим поддръжката от сътрудниците ни. Не се опасяваме от избори, имаме доста добра социална и гражданска поддръжка ", сподели Гюров.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР