Премиерът в оставка Кирил Петков е издал заповед всяко разплащане

...
Премиерът в оставка Кирил Петков е издал заповед всяко разплащане
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков е създал корупционна среда в МРРБ -

Премиерът в оставка Кирил Петков е издал заповед всяко разплащане или вдишване на отговорности над 900 000 лева от страна на Министерство на регионалното развитие, АПИ, " Автомагистрали " и " Български ВИК холдинг " да минава първо през оперативно заседание в Министерския съвет, оповестиха от Има Такъв Народ.

Според водача на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов това решение е нелегално. Той заяви, че от Министерство на регионалното развитие ще го обжалват. 

" Кирил Петков все приказва за битка с корупцията и упреква останалите, че са корумпирани - правеха отвратителни подмятания в тази посока към Министерство на регионалното развитие. Неговото бяха единствено думи, в този момент ще ви кажа обстоятелства - по какъв начин Кирил Петков еднолично е основал корупционна среда в Министерство на регионалното развитие и всяка компания е притисната ", съобщи Тошко Йорданов на брифинг в коридорите на Народното събрание. 

Според Има Такъв Народ решението на Петков лимитира съвсем напълно активността на АПИ, където множеството разплащания са огромни. Тошко Йорданов твърди, че Петков е поставил " собствен " зам.-министър, който да позволява заплащанията на избрани компании - за сметка на други. 

Йорданов сподели, че в този момент пътните компании са принудени да вървят при шефовете на съответната комисия, която е под шапката на вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев, с цел да се уговарят да си получат парите. Тошко Йорданов е на мнение, че когато избрана компания има контракт, с цел да извърши дадена активност, тя би трябвало да си получи парите. 

Той призова медиите да проверяват в кои компании са работили двамата новоназначени зам.-министри на Министерство на регионалното развитие - Ивайло Стайков и Александър Стоянов. Лидерът на групата на Има Такъв Народ загатна, че въпросните компании имат общо със " старите схеми за източване " на парите от Министерство на регионалното развитие.

" Когато някой приказва за корупция или задкулисие, дали не е тъкмо той индивидът, който го прави? Кирил Петков назначава хора със подозрително минало и им дава да правят заплащания в нарушаване на закона ", съобщи Тошко Йорданов. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР