Премиeрът в оставка Кирил Петков дойде в стаята на ПГ

...
Премиeрът в оставка Кирил Петков дойде в стаята на ПГ
Коментари Харесай

Кирил Петков преговаря с БСП. Без резултат

Премиeрът в оставка Кирил Петков пристигна в стаята на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание и беседва с депутатите от левицата. На срещата бе и ръководителят на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

След срещата Нинова съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия остава непроменена и тя ще договаря за нов кабинет в случай че Петков не е номинация за министър председател. И добави, че това е решение на " Продължаваме промяната ".

По-рано през днешния ден Нинова сподели, че нощес Кирил Петков е изискал среща с Българска социалистическа партия, която ще се състои през днешния ден.

Вчера Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия стопира договарянията с " Продължаваме Промяната " (ПП) за държавно управление, след експулсирането на 70 съветски дипломати от страната.

Тя уточни, че от Българска социалистическа партия ще се върнат на масата за договарянията единствено, в случай че от Политическа партия предложат различен претендент за министър председател.

" Диалогът продължава ", съобщи Петков след срещата.

Темата на диалога е била експулсирането на 70 съветски дипломати от България.

" Няма еднолично решение. Влязохме в елементи за всички стъпки, които бяха подхванати от всички институции ", сподели Петков.

Той удостовери, че по тази тематика се работи още от март и има няколко отчета от разнообразни служби за сигурност.

" Това даде възприятие на нашите сътрудници от Българска социалистическа партия, че цялата институционална машина е работила по този въпрос отдавна. Единствената неточност, която аз може би позволих, е информационното показване на събитията ", добави министър председателят.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР