Премиерът в оставка Кирил Петков даде сигнал, че Продължаваме промяната

...
Премиерът в оставка Кирил Петков даде сигнал, че Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще си върнем държавата. Предлагам да е още през октомври

Премиерът в оставка Кирил Петков даде сигнал, че " Продължаваме промяната " няма да взе участие в ново болшинство в границите на 47 Народно заседание с различен мандат, а се готви за предварителни избори през октомври.

" Независимо от ПР опаковката на едно ново болшинство, до момента в който хората, които вземат решение, са същите, всичко е прахуляк в очите. Битката ще е дълга, само че до момента в който сме обединени и отстояваме правилата си, рано или късно, ще си върнем страната. Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го създадем ", написа Петков в профила си във Фейсбук.

Съобщението му пристигна малко откакто Асен Василев и Политическа партия върнаха несбъднат първия изследователски мандат на Румен Радев.

Междувременно съпредседателят на Демократична България Христо Иванов стартира предложение за събиране на нова / остаряла коалиция с парламентарните групи, които през декември образуваха болшинство, и търсене на необятна поддръжка по лист от национални цели с експертно държавно управление.

Петков дава отговор, че в Политическа партия няма " меки диалогични китки " и че партията е избрала да не си партньира още веднъж със " Слави Трифонов (с другар Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов ".

" Всеки бранд е заричане, а всеки добър бранд е заричане добре спазено. Ние обещахме нулева приемливост към корупцията и действително го направихме. Сега тези 2 милиарда лв., които използвахме за стопански ограничения, умерено можеха да отидат в 8 индивида („ бебетата “ на Гроздан, както той ги наричаше) и през днешния ден щяхме да сме си умерено на власт. Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под предлог за “диалогичност ", написа Кирил Петков.

За да може да има предварителни избори през октомври, Народното събрание би трябвало да остане да работи през целия месец юли и да се разпусне не по-рано от 2 август.

През идната седмица Румен Радев ще разгласи по кое време ГЕРБ ще получи техния втори изследователски мандат. Очаква се и Бойко Борисов
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР