Премиерът в оставка е поискал снощи да разговаря със социалистите

...
Премиерът в оставка е поискал снощи да разговаря със социалистите
Коментари Харесай

Кирил Петков отиде на среща с депутатите на БСП в Народното събрание

Премиерът в оставка е изискал нощес да беседва със социалистите в опит да ги върне на масата за договаряния за нов кабинет

Премиерът в оставка Кирил Петков е на среща с парламентарната група на "БСП за България " в Народното събрание. Минути преди 9 часа към диалозите се причисли и водачът на социалистите и вицепремиерКорнелия Нинова, осведоми.

По неофициална информация задачата на диалозите е министър-председателят персонално да изясни на народните представители от левицата аргументите за изгонването на 70 съветски дипломати. По-рано сутринта самата Нинова сподели пред Нова телевизия, че нощес Петков е изискал среща с тях, само че не знае защо.

Вчера вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия разгласи, че партията стопира договарянията с "Продължаваме смяната " за сформиране на нов кабинет в границите на този парламент. Тя сложи две условия, с цел да се върнат на масата за договарянията - Политическа партия да предложи нов претендент за министър председател и Кирил Петков да поеме отговорност за решението си.

"България би трябвало да е суверенна страна и никой да не ни дефинира външната политика. Доколкото знам, не са дадени безапелационни доказателства, че изгонените съветски дипломати са били шпиони. Но отвън съответния проблем - дали това би навредило на българския народен интерес, на стопанската система ни, на туризма, на цените на газа, на петрола - изрично ", съобщи Нинова.

Според нея, решението е невиждано. Никоя страна в света не си е разрешавала такова нещо, разяснява още лидерката на социалистите и уточни, че най-големият брой изгонени съветски дипломати досега е от Съединени американски щати - 58.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР