Премиерът в оставка Бойко Борисов ще бъде поканен утре в

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов ще бъде поканен утре в
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще бъде поканен за изслушване в пленарна зала утре

Премиерът в оставка Бойко Борисов ще бъде поканен на следващия ден в пленарната зала за чуване по Плана за възобновяване и резистентност. Това е решил Председателският съвет на 45-ото Народно заседание на първото си съвещание.

Предложението за чуване е на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! " .

Председателят на Народното събрание Ива Митева сподели, че ще се свържат с премиера по отношение на наличието му на следващия ден в Народното събрание.

До края на деня тя ще подпише да има цялостен достъп на медиите до всички елементи на постройката на Народното събрание при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Ива Митева уточни, че ще внесат план да няма Великденска почивка и депутатите да заседават. " Още повече, че става дума за два дни и няма потребност Народното събрание да бъде в отмора, поради и дългия интервал, в която събранието не заседава поради предизборната акция ", добави тя.

Предложенията на " ИТН " за промени в Изборния кодекс ще бъдат импортирани още през днешния ден, осведоми Митева. От групата се надяват на поддръжка.

" Утре започваме с чуване на премиера Борисов, който не се е явявал в Народното събрание, както настояват, една година и половина ", разяснява ръководителят на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова.

Утре ще има чуване по Плана за възобновяване и резистентност и ще бъде основана комисия по проверка на ръководството и на изхарчените пари, добави тя.

Също по този начин се разбрахме, че на следващия ден ще бъдат разисквани и първите три комисии, които ще бъдат основани - правна, бюджетна и здравна комисия, и надлежно ще бъдат определени техните членове, осведоми Мая Манолова.

До привършване на ремонта в другата постройка, съвещанията ще се организират в остарялата постройка, сподели още Манолова. Заседанието на следващия ден ще е от 10.00 часа, заяви тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР