Премиерът в оставка Бойко Борисов, президентът Румен Радев и посланикът

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов, президентът Румен Радев и посланикът
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Щяхме да фалираме с това шоу в парламента

Премиерът в оставка Бойко Борисов, президентът Румен Радев и посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова означиха Деня на Европа и 76 години от края на Втората международна война станаха. 9 май стана мотив да разясняват по какъв начин виждат България в идващите месеци.

За премиера в оставка акцентът е България, която намира място в европейските достижения и на фона на пандемията ще получи милиарди левове по Плана за възобновяване и резистентност, които ще бъдат от огромна изгода за премахването на вредите от световната рецесия и развиването на страната.

За президента фокусът са датите 11 май, а по-късно 11 юли - след първата би трябвало да излъчи служебния кабинет, а след втората - въпросното държавно управление да е провело и провело предварителните избори.

И до момента в който двамата спорят за разходването на средства за вота през лятото, идва оценката на Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Тя отбелязва, че за Русия ние сме дребна страна, която би трябвало да се развива, по тази причина те подхождат към нас метафизичен и с схващане.
Премиерът Бойко Борисов: Щяхме да банкрутираме с това шоу в Народното събрание
България има все по-значим цялостен в европейските достижения

“Европейският съюз е най-хубавото място за живеене в света и съм горделив, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения”, написа министър председателят Бойко Борисов във фейсбук във връзка Деня на Европа.

“Отбелязваме и 76-ата годишнина от успеха над нацизма. Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предизвестието на историята - че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния напредък, по този начин и към всемирен нещастия. Затова през днешния ден сме длъжни да подхождаме с разсъдък и отговорност - с цел да подсигуряваме завети ни мир и да реализираме прогрес”, показва Борисов.

“В последните години положихме доста старания, с цел да бъде страната ни заслужен и деен член на Европейски Съюз. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната мощ, учредена на мир, независимост и взаимност. Именно с помощта на своята взаимност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията”, отбелязва министър председателят и прибавя, че когато е било най-трудно страните членки са си помагали.

“В началото на предходната година България съумя бързо да реорганизира производството си, тъй че да стартира да създава защитни средства, обезпечавайки своите потребности и предлагайки поддръжка на други страни. Тази година чакаме общо 14 милиона дози ваксини против COVID-19 - задоволителни, с цел да бъдат ваксинирани всички български граждани”, прецизира Борисов.

Преди ден, след срещата сред евролидерите в Порто, в която взе участие онлайн, министър председателят разяснява обстановката в страната - “По 19 млн. лв. дневно коства това шоу в Народното събрание. Хубаво, че го закриваха, тъй като с това шоу щяхме да фалираме”.
Президентът Румен Радев: Служебният министър председател ще е българин, мъж
Указ се чака във вторник - 11 май



Ще направя всичко допустимо по най-бързия метод да бъде назначено служебно държавно управление. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто взе присъединяване в честванията по случай Деня на Европа и отбелязването на 76 години от края на Втората международна война в Европа. По думите му на датата 9 май означаваме две значими събития, трансформирали вечно ориста на Стария континент и на света - “Историята на европейското обединяване ни учи, че то е достижение на прозорливите”, уточни той.

Във връзка със обстановката у нас, Радев съобщи, че “служебното държавно управление има доста къс времеви мандат. Очакванията към него са големи, отговорностите са огромни. Въпрос на баланс е да се откри най-хубавият екип, който да се съчетае по най-благоприятен метод, тъй че да извърши тази сложна задача”.

Той не пожела да разкрие кои ще са хората в служебното държавно управление. За бъдещия длъжностен министър председател сбито означи единствено, че ще е “българин, мъж”.

Указ за разформироване на Народното събрание, насрочване на избори и назначение на служебно държавно управление ще има най-вероятно във вторник. “За да имаме избори на 11 юли, на 4 юли изрично не можем, тъй като няма такава ЦИК, която да се оправи с това предизвикателство и нарушаваме всички хронограми. За да имаме избори допустимо най-рано - на 11 юли, би трябвало да изчакаме най-малко 11 май, с цел да издам декрет за назначението на служебно правителство”, сподели още Радев.

“Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко - по-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно заседание. Тя е в големи размери и с нея би трябвало да се борим”, по този начин той разяснява думите на премиера в оставка Бойко Борисов от събота, че до момента в който Европа пести, България харчи милиони дневно за Народно заседание, което е по-добре, че към този момент е закрито.
Руският дипломат Н. Пр. Елеонора Митрофанова: Отношенията ни са в интервал на дипломатическо опълчване
Дано идващите избори дадат опция за съдружно държавно управление



“Политическата обстановка в България е в действителност комплицирана, вие сте парламентарна република, това е много комплицирана форма, тя може би е най-логична за богати страни с устойчиви механизми и партийни системи. Струва ми се, че това е резултат на към момента неукрепнала партийна система в развиване, уповавам се идващите избори да дадат опция за съдружно държавно управление. Макар че в условия на рецесия е рисково, когато има политически бури”. Това съобщи в изявление за бТВ съветският дипломат у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

“Ние подхождаме метафизичен и разбираме, че България е дребна страна, би трябвало да се развива, че Европейски Съюз дава избрани средства и оказва помощ. Но не мисля, че поради това би трябвало да се принасят в жертва връзките с Руската Федерация”, разяснява тя. Според нея сред Русия и България няма идеологически спор, само че връзките им в последните две години могат да бъдат избрани като интервал на дипломатическо опълчване.

“Гоненето на дипломати е неразбираемо и без доказателства. Това беше предшествано от интервал на подем - имаше визити на Радев, на Борисов, Медведев. Всичко изглеждаше отлично. Но - мисля, че това не се хареса в парадигмата на тази блокова система. И след американска аудиенция от правоохранителната система стартира гоненето на дипломати”, счита дипломатът.

Руският дипломат уточни, че Русия приема избора на България да е член на Европейски Съюз и НАТО, само че е срещу алиансовата групова взаимност да пречи на прагматичното съдействие с останалия свят. Според нея сега се води геополитическа борба сред сили, които желаят многополюсен свят и такива, които желаят еднополюсен свят. По думите ѝ понятия като народна власт и права на индивида се употребяват да се подчинят избрани страни.
Според Митрофанова газопроводът “Балкански поток” дава опция България да бъде газифицирана, а отводът от АЕЦ “Белене” не е най-правилно решение. Посочи още, че никой не е желал да трови Сергей Скрипал, медиите преувеличава поддръжката за Алексей Навални, а съветските учения на границата с Украйна са били проява на мощ, която е имала резултат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР