Премиерът Тереза Мей ще призове днес нетърпеливите британски депутати да

...
Премиерът Тереза Мей ще призове днес нетърпеливите британски депутати да
Коментари Харесай

Тереза Мей с призив към нетърпеливите депутати да контролират нервите си

Премиерът Тереза Мей ще призове през днешния ден нетърпеливите английски депутати " да сдържат нервите си ", до момента в който тя се пробва да получи от Брюксел нови отстъпки по съглашението за Брекзит, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Тереза Мей ще приказва през днешния ден в Камарата на общините, с цел да осведоми депутатите за развиването на полемиките й с европейските сътрудници в опит да модифицира съглашението за излизане, чиято крайна версия бе отхвърлена от Народното събрание през януари, показва Българска телеграфна агенция.

" Разговорите са в решаваща фаза ", ще съобщи министър председателят съгласно фрагментите от речта й, публикувани авансово от " Даунинг стрийт ". " Сега всички би трябвало да направляваме нервите си, с цел да реализираме измененията, които Камарата изиска, и да осъществяваме Брекзит на плануванаъа дата " (29 март).

Мей се надява основно да реализира отстъпки по частта за ирландския защитен механизъм, така наречен бакстоп, точката от съглашението, върху която се концентрира недоволството на английските депутати.

" Като получим нужните промени за " бакстоп ", като защитим правата на служащите и околната среда, както и като засилим ролята на Народното събрание в идната фаза на договарянията, мисля, че можем да реализираме договорка, която ще бъде подсилен от тази Камара ", ще каже Мей.

В търсене на излаз английският министър на външните работи Джереми Хънт през днешния ден е в Париж за диалози по тематиката с френския си сътрудник Жан-Ив Льо Дриан. В същото време министърът за Брекзит Стивън Баркли и Дейвид Лидингтън, " номер две " в кабинета, отпътуват за Страсбург за срещи с евродепутати. Баркли през вчерашния ден се срещна в Брюксел с договарящия от Европейски Съюз Мишел Барние. " Ще продължим полемиките през идващите дни ", съобщи Барние след срещата, като я назова " градивна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР