Премиерът Тереза Мей изказа днес подкрепа за британския посланик в

...
Премиерът Тереза Мей изказа днес подкрепа за британския посланик в
Коментари Харесай

Тереза Мей подкрепи изпадналия в немилост пред Тръмп британски посланик в САЩ

Премиерът Тереза Мей изрече през днешния ден поддръжка за английския дипломат в Съединени американски щати Ким Дарък, откакто президентът Доналд Тръмп публично приключи контактите си с него. Подкрепата идва на фона на мненията за оповестена в " Мейл от сънди " дипломатическа преписка, в която Дарък окачествява администрацията във Вашингтон като " нефункционираща ", съобщи Асошиейтед прес.

В няколко следващи поста в " Туитър " Тръмп съобщи, че посланикът " не е харесван, нито добре възприеман " в Съединени американски щати, че " повече няма да работим с него " и че Мей е основала " неразбория " с Брекзита, макар че той й е споделил какво да прави. Освен това Тръмп изиска идващото държавно управление на обединеното кралство да прати различен дипломат, съобщи Българска телеграфна агенция.

В удостоверение на опасността Дарък не беше поканен на формалната вечеря в Белия дом в чест на емира на Катар.

Докато английските управляващи търсят отговорните за приключването на информацията, видният реакционер и някогашен външен министър Уилям Хейг съобщи, че държавното управление вярно поддържа посланика. " Не може да бъде сменян дипломат по искане на страната хазаин ", съобщи Хейг пред Би Би Си. По думите му работата на посланиците е да дават " почтена оценка " за събитията в страната.

Журналистката, разгласила каблограмата, е твърда привърженичка на Брекзит и доближена на водача на " Партията за Брекзит " на Найджъл Фараж. Навремето Тръмп бе споделил, че Фараж би приключил " добра работа " като английски дипломат във Вашингтон, напомня АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР