Премиерът Стефан Янев свика спешна среща тази вечер във връзка

...
Премиерът Стефан Янев свика спешна среща тази вечер във връзка
Коментари Харесай

Премиерът свика спешно заседание заради пожарите в страната

Премиерът Стефан Янев свика незабавна среща довечера по отношение на трагичния случай при пожара край санданскоро село Петрово, при който починаха двама чиновници на Югозападното държавно дружество - Благоевград и разгласи нови ограничения за битка с пожарите в страната.

Служебният министър председател прикани всички наши сънародници да бъдат бдителни и да не позволяват инцидентни пожари.

" За страдание, температурите са високи и човешката активност е в основата на тези пожари. Най-важното е да запазим човешкия живот както на хората, които гасят пожара, по този начин и тези, живеещи в близките обитаеми места ", акцентира министър председателят Янев.

Той е безапелационен, че има нужда от нормативна уредба.

" Взаимодействието на национално и локално равнище към този момент се обезпечава по канали на Министерство на вътрешните работи. Областните шефове и кметовете на общини имат своята отговорност да задействат препоръки за бедствия и приканвам всички регионални шефове да ги свикат във допустимо най-кратък период, с цел да създадат нужната съгласуваност ", съобщи министър председателят.

Той заяви още, че ще бъде издадена заповед за преустановяване на всички действия по разчистване на аграрни земи или така наречен стърнища. Факт е, че множеството пожари сега са полски - провокирани са от сухи треви, добави Янев.

Изпълнението на всички ограничения ще стартира неотложно, безапелационен е Янев.

Според него, е рано да се разясняват аргументите за трагичния случай в пожара през днешния ден, само че огънят е бил непредсказуем.

Двама горски чиновници са починали при гасенето на пожара, а трети е настанен в болница с изгаряния.

Трагедията се разиграва към 16:30 ч, когато пожарът от низов, бързо става върхов и хората не са съумели да избягат.

Все още не е ясно дали починалите са били обгорени или са се задушили.

Съболезнования за загубата изрази и президентът Румен Радев, а на следващия ден в Петрич е ден на печал в памет на единия умрял горски чиновник.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР