Премиерът Стефан Янев се яви в парламента, за да бъде

...
Премиерът Стефан Янев се яви в парламента, за да бъде
Коментари Харесай

Стефан Янев: Към момента не се налага включване на въоръжените сили в охраната на границата

Премиерът Стефан Янев се яви в Народното събрание, с цел да бъде изслушан за положението на границата ни с Турция и упования мигрантски напън. Следващата седмица следва да бъде призован Съветът по сигурността към Министерския съвет.

Служебният министър-председател съобщи, че с организацията, която досега е направена в Министерския съвет, и със основаването на групи за непосреден и бърз разбор на ежедневна база на ситуацията, с организацията от " Гранична полиция ", счита, че вършат нужното по отношение на подготовката на страната по защита на държавната граница.

" Всичко се взема поради, в това число се разискват и ограничения за държание на терен. На този стадий не мисля, че е належащо да се дискутират, само че при нужда това може да стане на закрито съвещание ", разяснява Янев.

Той добави, че все още не се постанова включване на въоръжените сили в защитата на границата, такова решение не е взето, само че ще бъде взето, когато ситуацията го постанова.

По същата тематика бяха изслушани още министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на защитата Георги Панайотов и външният министър Светлан Стоев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР