Премиерът Стефан Янев се срещна тази сутрин с представители на

...
Премиерът Стефан Янев се срещна тази сутрин с представители на
Коментари Харесай

МС и бизнесът си дадоха 10 дни, за да търсят решения за сектор Туризъм в условията на COVID-19

Премиерът Стефан Янев се срещна тази заран с представители на туристическия отрасъл в Министерския съвет.

В срещата участваха и четирима министри - на финансите, на туризма, на опазването на здравето и на стопанската система. Целта бе да се обсъдят проблемите на бранша и работата им по време на пандемията, както и компенсациите за бизнеса от страна на страната.

Сред тематиките на диалозите е било и разпределението на парите от бюджета, планувани за бранша. С актуализацията на бюджета за туристическия бизнес бяха отпуснати 70 млн. лева

Разговорът беше извънредно диалогичен, всички се обединихме към няколко тези - най-важната е, че страната има потребност от работещ бранш " Туризъм ", сподели министър Стела Балтова.

До 10 дни ще има още една среща, като през този интервал ще бъдат взети съответни решения - средствата за бранш " Туризъм " в обновения бюджет да бъдат употребявани и за усилване на имунизационния развой в страната, сподели Балтова. Второто направление - да се откри пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на хората в бранша.

Ричард Алибегов сподели, че ще продължат да работят както и до момента - протестно.

Полина Карастоянова съобщи, че за туристическия бранш е значимо да се даде знак за поддръжка. Ваксинацията е опция за обезпечаване на стопански напредък, по тази причина би трябвало да се откри по какъв начин тя да бъде подтиквана, разяснява Карастоянова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР