Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша

...
Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша
Коментари Харесай

Янев и посланика на Румъния обсъдиха разширяването на връзките по Дунав

Премиерът Стефан Янев организира среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску в Министерския съвет. Бяха разисквани вероятности за по-нататъшно разширение на транспортните връзки сред България и Румъния през Дунав. Изграждането на трети мост над реката ще има позитивно влияние освен върху развиването на търговско-икономическите връзки и туристическия продан сред двете страни, само че и върху стопанската система в района като цяло.

Премиерът Стефан Янев и дипломат Бръндуша Предеску обрисуваха вероятности за задълбочаване на връзките в разнообразни области от съвместен интерес. Акцент бе подложен върху съдействието по енергийните въпроси и в региона на туризма, както и върху нуждата от увеличение на вложенията на двустранна основа. Също по този начин се откроиха благоприятни условия за по-добро взаимоотношение във връзка с стопанската система и свързаността.

В хода на срещата бяха разисквани ограничения за възстановяване взаимоотношението на равнище локална власт сред обособени градове , както и сред хората. Добрите образци в това отношение следва да бъдат по-видими и окуражавани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР