Премиерът Стефан Янев посети Лом във връзка с щетите от

...
Премиерът Стефан Янев посети Лом във връзка с щетите от
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев посети Лом заради щетите от пороя

Премиерът Стефан Янев посети Лом по отношение на вредите от наводненията през последните дни, научи организация BulNews.
"Имало е план преди години за пречиствателна станция, който по този начин и не се е случил. В момента кметът на града даже и да има пари да прави канализация, не може да я направи, тъй като няма пречиствателна станция. И тук кръгът става обаян. Получава се по този начин, че град на брега а Дунава без пречиствателна станция вкарва страната в наказателна процедура, сподели Янев по отношение на безводието в града.



Той съобщи, че с цел да се излезе от тази обстановка са нужни старания от всички държавни институции.
Относно провалите след преваляванията той съобщи, че това, което се вижда в Лом е една "комплексна картина, която мога да разясня в няколко ракурса ".
"От последната седмица организирам към този момент няколко срещи с разнообразни сдружения и представители на кметства. Проведох сходна среща и с Националното съдружие на общините в България. Опитваме се да бъдем покрай проблемите на хората, които живеят в другите региони на страната ни, от позиция на локалната власт се стремим да има освен добър разговор сред локалната и централната власт, само че и да променим действителните дейности ", акцентира Янев.
По думите му се е оказало, че пътната настилка на една от улиците, част от Републиканската пътна мрежа (път за евакуация в посока Козлодуй и Атомната централа) е полагана през 1938 година
"Оттогава не е имало сериозна рехабилитация или ремонт. При последната стихия водата, която се е събрала, е изровила съвсем цялата пътна настилка. Различни министерства и ведомства имат отговорност в такива обстановки ", добави министър председателят.
Той съобщи, че средства за този проблем евентуално ще бъдат отпуснати.
Кметът на Лом Георги Гаврилов уточни, че вредите от пороя към момента се пресмятат и до края на вечерта би трябвало да имат изясненост за точната сума.
"За мен е вяра, когато се търси решение на някакъв въпрос. Благодаря на министър-председателя за бързата реакция и за отношението ", добави Гаврилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР