Премиерът Стефан Янев даде своебразен отчет на двата служебни кабинета,

...
Премиерът Стефан Янев даде своебразен отчет на двата служебни кабинета,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Бюджет 2022 е готов


Премиерът Стефан Янев даде своебразен доклад на двата служебни кабинета, които ръководеше през последните месеци. Той съобщи пред Българска национална телевизия, че държавното управление сполучливо е овладяло коронавирус пандемията, обезпечило е честността и прозрачността на изборите, изтогвило е и Бюджет 2022. Янев добави също, че политиката на България за Северна Македония остава непроменена.

От думите му стана ясно, че служебното държавно управление е подготвило проектобюджет за следващата година и ще го предложи на новото болшинство. Законът не упоменава какъв тип държавно управление би трябвало да приготви бюджета, само че е постановил периоди. Затова служебният кабинет е подготвил негов базисен проект, по които Народното събрание да дебатира, заявиЯнев.

След това изброи дадените от държавното управление обещания и изпълнените задания. Обещах на българските жители, че до момента в който съм министър председател, няма да постановяваме локдауни, обещанието го изпълних. Целта на служебното държавно управление е била да се резервира действието на страната и в това време да не се стига до претоварване на лечебните заведения, с цел да могат нуждаещите се да получават съответна помощ. Стефан Янев счита, че държавното управление се е справило със обстановката.

Увери също, че няма да се вкарва наложително, нито наложително имунизиране.

Янев отговори на въпрос за това дали министрите от служебния кабинет са имунизирани – „ няма неимунизирани министри “.

Румен Радев нито един път не се е месил директно в работата на държавното управление, акцентира служебният министър председател.

Стефан Янев би обмислил покана за присъединяване в постоянно държавно управление. Името му преди дни се завъртя като възможен министър на защитата. Той обаче разясни през днешния ден, че все още никой не е отправял към него сходни предложения.

Той сподели още, че служебният кабинет има готови няколко законопроекта, свързани с премахване на корупцията. Ще ги внесе в новия парламент.

По тематиката за разногласието със Скопие, Янев съобщи: „ България няма да отстъпи от позицията си за Република Северна Македония, тъй като тук става въпрос за български национални ползи, а също и за съществени европейски правила, касаещи правата на жителите на Европейски Съюз “. По думите му сега служебното държавно управление прави опити да изясни тази позиция на европейските ни сътрудници, тъй като до момента тя не е била комуникирана задоволително добре.

Премиерът акцентира, че наследството от двете служебни държавни управления, които оглави, ще бъде, че съвсем във всеки бранш има логичен разбор какво е действителното положение и какво може да се усъвършенства в него.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР