Премиерът, след като разполага с информация за тези хора, за

...
Премиерът, след като разполага с информация за тези хора, за
Коментари Харесай

Ивайло Ангелов: Ако премиерът разполага с информация за хора, замесени с корупция, той е длъжен да я предостави

" Премиерът, откакто разполага с информация за тези хора, за които той счита, че са забъркани с корупция, длъжен е да я показа на органите на досъдебното произвеждане ",това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Ивайло Ангелов, началник на Апелативната профилирана прокуратура.

Той добави, че не може да отговори на въпросите на премиера за упоменатите от него персони, а те е нужно да се насочат към наблюдаващите прокурори.

" Нашата прокуратура се занимава с този тип каузи за корупция по високите етажи на властта. За мен е притеснително, че в новия проектозакон се предевижда проверяващ служител на реда да може да се занимава с такива каузи, които засягат хора на високи позиции, закононарушения като измами, корист с европейски средства ", съобщи юристът.

Според Ивайло Ангелов, в случай че се закрие Спецпрокуратурата и Спецсъда, доста каузи ще се прекратят, с цел да стартират още веднъж, други ще се разделят, ще се затъне в разногласия и безпорядък.

За него всичко това би могло да се избегне, в случай че при разискване на тези промени са участвали или отсега-нататък участват от Спецпрокуратурата и Спецсъда.

Ангелов осведоми, че към този момент са получили покана за присъединяване в изработването на планове за идващите промени в Закона за правосъдната власт, които касаят състезанията, дисципланарните производства, активността на Инспектората на Висш съдебен съвет и самият Висш съдебен съвет.

Ръководителят на Апелативната профилирана прокуратура счита, че правосъдната промяна би трябвало да се насочи към формалния углавен развой. Проблемите за него няма да се решат със закриването или откриването на едни структури, промяната на един прокурор с различен, с прехвърлянето на едни каузи от един съд в различен.

" Основният проблем е бавното и неефективно водене на делата - там би трябвало да се насочат напъните, не към закриване на съдилища, не към промяна на прокурор с различен ", означи Ивайло Ангелов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР