Премиерът ще трябва да дойде в парламента на 21-и април,

...
Премиерът ще трябва да дойде в парламента на 21-и април,
Коментари Харесай

Парламентът задължи Борисов да дойде другата седмица да се отчита за плана за възстановяване

Премиерът ще би трябвало да пристигна в Народното събрание на 21-и април, взеха решение депутатите Пореден скандал се завихри в Народното събрание след предложение на шефката на депутатите от " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова Народното събрание да задължи премиера Бойко Борисов да пристигна при депутатите на идващото му съвещание. Днес Борисов трябваше да пристигна в Народното събрание, с цел да показа присъединяване на България в Плана за възобновяване и резистентност на Европейския съюз поради рецесията в резултат на COVID-19. Той обаче излезе в отпуск, с цел да поготвя бъдещето държавно управление на ГЕРБ и през днешния ден не се яви в Народното събрание. Затова Манолова изиска Народното събрание да го задължи да пристигна и да опише за проекта идната седмица. Само довеждането му пред депутатите може да върне престижа на Народното събрание, безапелационна бе Манолова. Тя назова Борисов “премиерът-беглец ”. От трибуната пък шефът на депутатите от “Има подобен народ ” Тошко Йорданов назова Борисов " Бистришкият тигър, трансформирал се в заек ", " Шофьорчето Борисов " и " Джипко Бибитко ”. ”Първо, се веселя, че на господин Йорданов са му разрешили да се изкаже и през днешния ден и са свалили възбраната ", сподели Тома Биков от ГЕРБ.
“Ако ще си четем кой какво е писал и приказвал, писали сме много неща всички. Вие като сценарист на едно от известните шоута, сте написали много неща. Написали сте много статуси на вашия водач. Един от тях твърди, че няма зараза от ковид. Това беше единствено преди една година и ние не сме го не запомнили ", сподели Биков. " Преди единствено няколко дни безусловно, преди единствено няклоко седмици, твърдяха, че единствената ви идея са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е по този начин. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хиляди български жители с тази теза. Ние сме подготвени да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една неистина във вашата стратегия и тази неистина ще бъде осъдена. Нека има бързи изобри и ще видите какъв брой гласа ще вземете ", уточни още Биков.
ГЕРБ- Съюз на демократичните сили обаче желаеха 30 минути отмора, тъй като в залата настана ужас, откакто шефката на Народното събрание Ива Митева разгласи завършек на разискванията, а действително такива нямаше. Това обърка депутатите в какво тъкмо процедура са. Митева обаче не даде отмора, само че депутатите в залата сами излязоха.
Народното събрание реши: Задължава министър-председателя да показа програмата на 21 април като точка първа, предложи зам.-шефът на Народното събрание Татяна Дончева след края на почивката.
135 депутати гласоподаваха “за ”, а единствено 70 депутати от ГЕРБ “против ”. Така предлагането се одобри, само че Христо Гаджев от ГЕРБ изиска прегласуване. След него резултатът бе 142 гласа “за ”, 70 депутата от ГЕРБ гласоподаваха “въздържали се ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР