Премиерът събра младежи от ГЕРБ - депутати, общински съветници, членове

...
Премиерът събра младежи от ГЕРБ - депутати, общински съветници, членове
Коментари Харесай

Борисов: Направихме тангенти, булеварди, кръгови, мостове, градини, училища, паркове

 Премиерът събра младежи от ГЕРБ - депутати, общински съветници, членове на студентски препоръки от София, спортисти. В началото на срещата кметът на София се похвали с откриването на метрото. Борисов пък напомни, че се гордее, че кметовете на ГЕРБ носят отговорност, а не като кметицата на " Красно село " от Демократична България, чиято оставка бе желана от стотици столичани на митинг поради гафовете й и прибраните пари от пенсионери, само че тя стои на поста си, а Христо Иванов не я отдръпва.

" Направихме доста - тангенти, булеварди, кръгови, мостове, фонтан даже нямаше работещ, като пристигна ти. Тогава ние оправихме цялата инфраструктура, чак до Автомагистрала " Люлин ". Имаме с какво да се похвалим и още две години и половина желая да работите, както до момента. После ще представим и нови кметове, както представихме нови министри ", сподели Борисов за проектите за развиване на ГЕРБ. 

" Направихме детски градини, учебни заведения, паркове, само че софиянци постоянно желаят още. Сега всеки е с телефон и може с него да си купи билет, да си заплати налозите. Сега е време да превърнем София в съвременен и цифров град. Това желая от вас - да го извършите и по тази причина желая да кажете какво е направено в тази сфера и какво ще вършиме ", сподели Борисов.

Георги Георгиев, юрист и учител в СУ по комерсиално право, зам.-кмет по финанси пръв взе думата и на въпрос на премиера посочи: " Учил съм в Лондон и се върнах тук, където направих докторат. Аз не възприемам по какъв начин и за какво Демократична България и Българска социалистическа партия в Общинския съвет не желаят да продължим метрото и би трябвало за такива съществени неща да спорим ".

Борисов иронизира, че за тях са значими мерцедесите, заплатите. Георгиев сподели на премиера приложението, с което цифрово се купуват билети за цялата градска мрежа.

" 82 000 са регистрирани консуматори и имаме близо 400 000 транзакции. Разписанието и всичко за превоза също се вижда в това приложение. Може да се възнамерява и маршрут, както е във всички европейски столици ", посочи той и сподели, че може да се избере и най-бързият маршрут и се вижда по кое време в действително време има закъснение и хората не би трябвало да чакат по спирките.

" Това е смяна, която се случва всеки ден в София и е значимо да се знае. До края на годината ще има и модел на пътешестване за време и електронно таксуване ", сподели Георгиев.

Борисов посочи, че желае всичко от ежедневните действия на столичани да се прави цифрово, както и да има екология и да не се движат хората с колите. " Имаме и специфичен зам.-кмет по цифровизация - Генчо Керезов ", сподели Фандъкова, а министър председателят се пошегува, че най-възрастният на масата е към този момент Калин Вельов, който Борисов поканил, тъй като идната седмица желае да разискват фестивалния живот. в столицата. 

Борисов попита Керезов, който е на 30 години, дали е млад и хубав, а той отговори, че избира да е работещ. " По-важното е какви резултати демонстрираме, а не по какъв начин изглеждаме. Вече няма да има опашки за кандидатстване в първи клас и акцията към този момент работи. Очакваме към 12 000 деца и в първата седмица към този момент 8500 деца са се кандидатирали онлайн. Успяхме да създадем толкоз цялостна интеграция, че да не се постанова нито една удостоверителна услуга - за ТЕЛК, за адресни регистрации, с цел да не се постанова да вървят където и да е родителите и да не вървят по гишета.

Имайки всичко електронно, се подсигурява и бистрота. Няма опция за злоупотеби. Надградихме и системата за яслите, градини и предучилищни групи. Така работим и по други планове ", сподели той, а Борисов съобщи, че са отпуснали 65 млн. лева за нови градини, тъй като София пораства и трябват места.

Борисов съобщи, че е спокоен към този момент за ГЕРБ, тъй като като гледа младежите на масата, е спокоен, че има няколко претендент кметове на София. " Хората към този момент търсят кой ще им свърши работа. И ние демонстрираме това с вас ", похвали той екипа на общината.

Той се пошегува с президента във връзка раздаването на мандатите и сподели, че ГЕРБ очевидно ще имат задоволително време до идващите избори, с цел да продължат да работят и да имат какво още да покажат на гласоподавателите си. Борисов сподели, че е свободен още няколко дни. Той захапа и президента за даването на мандата.

" Като виждам Радев по какъв начин се мотае и не знам за какво ", разяснява министър председателят. " Чуждите компании се грижат доста за своите служащи. Те идват да влагат и първо питат за хората. Проверяват първо лечебните заведения, учебните заведения и детските градини и чак тогава са съгласни да дойдат и да влагат, тъй като могат да са спокойни за чиновниците си и знаят, че няма да си изгубят хората. Решаващо е къде са по-добрите услуги и здравно обслужване, когато вземат решение къде да влагат ", посочи Борисов, наблягайки също на кадровия проблем и опитите на ГЕРБ да развиват повече експерти, които да отговорят на пазарното търсене на фирмите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР