Премиерът пред камерите подава ръка над масата и има моята

...
Премиерът пред камерите подава ръка над масата и има моята
Коментари Харесай

Радев: Приемам подадената ръка на Борисов, но от партията му безчинстват


Премиерът пред камерите подава ръка над масата и има моята ръка. Но неговите съпартийци не вадят ръцете си отдолу под масата и не престават да безчинстват. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти след утринното изявление на премиера Борисов за спора сред институциите.

В отговор на апела на президента да " озапти беквокалите си в Народното събрание ", Борисов отговори също с музикална символика. " С президента Радев цигулките ни свирят в една тоналност. Поне от моя страна, освен няма нахлуване и провокация, бих се извинил незабавно, в случай че член на кабинета, му е нанесъл засегнатост. Можем да сътворяваме непоклатимост, сред мен и Радев съм усетил почитание и непоклатимост ", сподели министър председателят преди изнеесеното съвещание на кабинета във Варна.

Оценявам напъните на премиера Борисов да поддържа разговор в миг, в който неговата партия води институционална и медийна война против президентството, съобщи президентът.

Трябва да е ясно едно - не може да има съгласие в името на корупционния комфорт на ръководещите, които и да са те. Оставките на депутати, кметове, общински съветници са спешен излаз, който до неотдавна потушаваше проблемите, само че този излаз към този момент не работи, акцентира Радев.

Трябва да има надълбоко и съществено следствие и то от самостоятелен проверяващ орган, който да стигне до дъното на схемите и моделите, безапелационен е пррезидентът.

В цялата тази обстановка Народното събрание не управлява държавното управление, каквото е неговото предопределение, по-скоро се употребява като арбитражен съд против президента. Това е неприемливо, заключи президентът Радев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР