Премиерът подчерта, че страната ни е на челно място в

...
Премиерът подчерта, че страната ни е на челно място в
Коментари Харесай

Денков призова резултатите от кръвни проби на шофьори да излизат до една седмица

Премиерът акцентира, че страната ни е на челно място в Европейски Съюз по брой жертви на пътя

Особено значимо е да се редуцира срокът на приемане на резултати след взимане на кръвни проби на водачи. Затова към този момент организираме взаимно с Министерство на вътрешните работи и с другите институции закупуване на нова инсталация, подготовка на експерти и образуване на нови лаборатории в страната. Целта е тези проби да излизат като резултати в границите на седмица. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

Той предизвести, че би трябвало да се закупи нова, скъпа инсталация, а това става с избрани процедури. „ Дотогава разпореждам на министъра на вътрешните работи, взаимно с прокуратурата, да огледат деликатно разпоредбите за използване на тези ограничения по този начин, както са признати в закона, и да създадат допустимо най-хубавата организация, тъй че хората, които са почтени, да се усещат спокойни по улиците, а тези, които вършат нарушавания, да знаят, че ще получат съответното наказване ", сподели още министър председателят.

" През последните години терминът " война по пътищата " закупи необятна приложимост, тъй като, за жалост, България е на едно от челните места по брой тежки катастрофи и жертви на пътя. Затова държавното управление пое задачата да предложи и да вкара в деяние по-строги ограничения, които да понижат жертвите и тежките катастрофи. В този подтекст решението на Народно събрание да лишава транспортните средства, с които са осъществени нарушавания, е стъпка в вярната посока ", сподели Денков.

Премиерът е безапелационен, че държавното управление ще направи всичко допустимо тези ограничения да бъдат въведени в практиката и да понижат рисковете за хората, които нямат никаква виновност за протичащото се по улиците.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР