Премиерът отговаря на въпроси в парламента„Ще говорим с всяка една

...
Премиерът отговаря на въпроси в парламента„Ще говорим с всяка една
Коментари Харесай

Петков: Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме

Премиерът дава отговор на въпроси в Народното събрание

„ Ще приказваме с всяка една община, която има потребност от помощ за заплащане на тока.Направихме оперативно съвещание на Народно събрание и взехме решение, че ще създадем работна група, която да изисква какви средства трябват на общините. Когато видяхме образци като този в София - с другите цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини в действителност имат потребност от спомагателни пари, съобщи NOVA.

Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме ", Това съобщи министър председателят Кирил Петков на въпрос по какъв начин и дали ще се помогне на общините, които са въвели режим на тока. Днес в Народното събрание се организира блиц надзор.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев попита министър-председателякога България ще има утвърден План за възобновяване и резистентност, съглашение за партньорство и утвърдени оперативни стратегии.

„ Планът за възобновяване и резистентност е предаден на Европейска комисия, тя приветства новите промени. Предаването лиши много съществени промени в някои от секторните политики. Като образец мога да ви споделя бранш "Енергетика ". В момента, както знаете има голяма взаимозависимост от съветския газ. Едновременно с това имаме много огромна взаимозависимост в енергетиката в АЕЦ "Козлодуй " и по едно и също време с това в моментаконфликта сред НАТО и Русия нараства. Имаме значителен риск от евентуални наказания.

Вплана, който ние заварихме, имаше парогазова централа, която дава зависимостта да се усили още повече от тези доставки и българската самостоятелност в енергийно отношение беше понижена. Ние като едно ново държавно управление не може да приемем този вид зависимости и трябваше да преработим част от проекта, такаче да можем да имаме по-зелена енергетика ", съобщи още Кирил Петков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР