Премиерът обяви в парламента какви мерки ще предприемат, за да

...
Премиерът обяви в парламента какви мерки ще предприемат, за да
Коментари Харесай

Премиерът: Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме

Премиерът разгласи в Народното събрание какви ограничения ще подхващат, с цел да оказват помощ на общините, които са затруднени с покриването на сметките за тока. 

„ Ще приказваме с всяка една община, която има потребност от помощ за заплащане на тока. Направихме оперативно съвещание на Народно събрание и взехме решение, че ще създадем работна група, която да откри какви средства трябват на общините. Когато видяхме образци като този в София - с другите цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини в действителност имат потребност от спомагателни пари. Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков от парламентарната естрада в отговор на въпрос по какъв начин и дали ще се помогне на общините, които са въвели ограничавания за тока. 

Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев пък попита министър-председателя кога България ще има утвърден План за възобновяване и резистентност, съглашение за партньорство и утвърдени оперативни стратегии, написа nova.bg.

„ Планът за възобновяване и резистентност е предаден на Европейска комисия, тя приветства новите промени.  Предаването лиши много съществени промени в някои от секторните политики. Като образец мога да ви споделя бранш " Енергетика ". В момента, както знаете, има голяма взаимозависимост от съветския газ. Едновременно с това имаме много огромна зависимост в АЕЦ " Козлодуй ". В момента конфликтът сред НАТО и Русия нараства. Има доста огромен риск от евентуални наказания. В плана, който ние заварихме, имаше парогазова централа, която дава зависимостта да се усили още повече от тези доставки и българската самостоятелност в енергийно отношение беше понижена. Ние, като едно ново държавно управление, не можем да приемем този вид зависимости и трябваше да преработим част от проекта, така че да имаме по-зелена енергетика ", съобщи още Кирил Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР