Премиерът обясни, че тези средства са свързани със замяна на

...
Премиерът обясни, че тези средства са свързани със замяна на
Коментари Харесай

Денков успокоява: Новият външен дълг е заложен в гласувания бюджет

Премиерът изясни, че тези средства са свързани със подмяна на предходен заем, взет преди 10 години, а част от тях ще се употребяват за финансиране на недостига, който ще бъде под 3%.

„ През последните две години, с помощта на напъните на финансовия министър, външният дълг на България по отношение на брутния вътрешен артикул продължава да спада - от 24% на 22%. В това отношение финансовото министерство си прави работата “, безапелационен беше Денков.

Премиерът уточни, че държавното управление продължава да извършва управническата си стратегия и изрази вяра Народното събрание да приема значимите за страната и жителите закони. Според министър-председателя опитите за разлюляване на доверието на жителите ще имат само отрицателно отражение върху опцията на кабинета да се оправя с компликациите и провокациите.

Денков не вижда директна опасност от миграционен напън по отношение на спора в Израел. България продължава да се оправя доста добре със отбраната на външната граница на Европейския съюз. „ Трябва да сме подготвени за по-тежко...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР