Премиерът обвини Европейския съюз в заплаха за териториалната цялост на

...
Премиерът обвини Европейския съюз в заплаха за териториалната цялост на
Коментари Харесай

Борис Джонсън: ЕС цели да раздели Великобритания

Премиерът упрекна Европейския съюз в опасност за териториалната целокупност на Англия, като прикани депутатите да поддържат нов законопроект, който съгласно съюза нарушава интернационалното право, съобщи БГНЕС.
Правителството на Джонсън намерено призна, че законопроектът за вътрешния пазар на Обединеното кралство, в случай че бъде признат, ще наруши съглашението за отдръпване, подписано с Брюксел, което му разреши да напусне блока. Този ход провокира стихия даже измежду личната му консервативна партия, а гневни евродепутати приканиха Лондон да го отдръпна до края на този месец и заплашиха със правосъдни дейности.
 Бивши английски министър председатели подлагат на критика Джонсън за Brexit Бивши английски министър председатели подлагат на критика Джонсън за Brexit
Бившите английски министър председатели Тони Блеър и Джон Мейджър приканиха Народното събрание да отхвърли " срамния опит ", както се показаха, на Борис Джонс...
Според съглашението по Brexit, Европейски Съюз ще продължи да има думата по отношение на търговията в Северна Ирландия, с която ще бъде единствената сухопътна граница на Англия с блока след 31 декември. Този ход беше изработен, с цел да се подсигурява, че границата с Ирландия, членка на Европейски Съюз, остава отворена - основна част от мирното съглашение от 1998 година, което завърши 30 години принуждение над английското ръководство на острова.
Джонсън обаче съобщи, че използването на комерсиалните правила на Европейски Съюз заплашва да бъдат наложени по-високи мита върху някои артикули, които се насочват към провинцията от останалата част на континентална Англия.
" Това е безразсъдно и очевидно опонира на духа " на Северноирландския протокол в Споразумението за отдръпване, сподели .
„ Те (ЕС) заплашват да изградят митнически граници в нашата лична страна, да разделят личната ни земя, да трансформират самата икономическа география на Обединеното кралство и да престъпят жестоко личния си ангажимент според член 4 от протокола, с което „ Северна Ирландия е част от митническата територия на Обединеното кралство “, добави той.
 Борис Джонсън предизвестява за втора вълна от ковид в Европа Борис Джонсън предизвестява за втора вълна от ковид в Европа
" В някои европейски страни има признаци на втора вълна от коронавирусната зараза ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън по Sky New...
„ Не можем да си позволим обстановка, в която самите граници на страната ни да бъдат определяни от непозната мощ или интернационална организация. Нито един английски министър председател, нито едно държавно управление, нито един парламент в никакъв случай не биха могли да одобряват сходно налагане. “
Джонсън дефинира законопроекта като " законна защитна мрежа ", даваща пълномощия на министрите да " подсигуряват целостта на Обединеното кралство ".
Той съобщи, че " няма безусловно никакво предпочитание " да употребява ограниченията и те няма да бъдат употребявани, в случай че бъде реализирано съглашение за свободна търговия. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР