Премиерът Николай Денков заяви, че ултиматумът, който Израел даде на

...
Премиерът Николай Денков заяви, че ултиматумът, който Израел даде на
Коментари Харесай

Денков: Възможна е бежанска вълна заради операцията в Газа, но няма пряка опасност за България

Премиерът Николай Денков съобщи, че ултиматумът, който Израел даде на " Хамас " един милион поданици на линията Газа да изоставен северната част до събота, е допустимо да докара до бежанска вълна, само че непосредствена заплаха за България няма, съобщи БНР.

" Ако има бежанска вълна, тя първо ще е ориентирана към други страни, в други направления, дори не и към посока на България. Второто е, вероятни трудности върху превоза на нефт биха могли да се отразят на цената на нефта и на газа, само че примерно през вчерашния ден цената на нефта падна надолу, не потегли нагоре, по този начин, че би трябвало да забележим по какъв начин ще се развие обстановката. Никой сега не може да предскаже тъкмо какво ще се случи. Рисковете ги оценяваме. Пак споделям, всички ограничения, които би трябвало да се вземат през днешния ден, към този момент са взети, " изясни Денков.

Пред публицисти в Пловдив министър-председателят акцентира още, че задачата на съвета по сигурността към Министерски съвет, който ще бъде призован идната седмица, е да се чуят отчетите на службите, да се съпостави информацията и в случай че би трябвало - да се вземат спомагателни ограничения. Той увери, че в случай че има група от българи, искащи да изоставен Израел, ще бъде обезпечен полет в първия безвреден миг.

" Трябва да има група от жители, които съгласно Външно министерство, би трябвало да бъдат превозени, и израелските управляващи да кажат, че е безвредно да се реализира полетът, " изясни министър председателят Денков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР