Премиерът Николай Денков заяви, че само Конституционният съд може да

...
Премиерът Николай Денков заяви, че само Конституционният съд може да
Коментари Харесай

Денков: Само КС може да реши дали промените в основния закон са противоконституционни

Премиерът Николай Денков съобщи, че единствено Конституционният съд може да се произнесе дали измененията в главния закон са противоконституционни. Според него, президентът Румен Радев има проблем с ограничението на някои права, с които е било злоупотребено през последните години по отношение на служебните държавни управления.

" Президентът е заинтеросована страна поради измененията, свързани със служебните държавни управления. Всеобщо е мнението на политическите сили, които поддържаха измененията в Конституцията, е, че беше нужна смяна както в правосъдната система, която, както виждам, не се оспорва, по този начин и във връзка с статута на служебните държавни управления, които се оказаха без парламентарен надзор дълги интервали от време ", сподели Николай Денков.

Президентът има проблем с измененията, тъй като се лимитират избрани негови права, с които, по думите на Николай Денков, " беше злоупотребено през последните две години ".

" Така че търсенето на подобаващ баланс е обвързване на политическите сили, показани в Парламента, и те го откриха по метод, който считат за верен. Оттук нататък единствено Конституционен съд може да каже кое опонира на Конституцията ".

Премиерът разяснява и абсурда с непоканените депутати на Богоявленския водосвет.

" Мисля, че всичко стана пределно ясно. Човекът, който от МО е направил неточност, през вчерашния ден ясно сподели, че е направил неточност, подаде си оставката. На министъра, несъмнено, не му е работа да се занимава с изпращането на предложения, тъй че политическата офанзива към министър Тагарев няма нищо общо с съответната неточност, която е направил индивидът, специалистът в МО. Опити за политически офанзиви постоянно ще има, несъмнено, тъпо е, когато целият диалог в даден бранш се концентрира към свадите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР