Премиерът Николай Денков заяви, че ротация ще има и опроверга

...
Премиерът Николай Денков заяви, че ротация ще има и опроверга
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Български войници в Украйна няма да отидат

Премиерът Николай Денков съобщи, че ротация ще има и опроверга изказванията за изпращане на български бойци в Украйна.

" Искам да кажа изцяло изрично, че по никакъв метод никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна ", разяснява той.

" Български войски там няма да отидат, " безапелационен бе министър председателят. Денков съобщи, че ще каже това и в Народното събрание.
" България създава снаряди, които се изнасят доколкото знам досега няма пряк експорт за Украйна, само че по този начин или другояче е ясно, че тези снаряди отиват в Украйна ", разяснява той.

Той разяснява, че е подготвен с оценката на министрите, само че към момента не са говорили с Габриел.

Премиерът съобщи, че ще има сполучлива ротация и добави, че на 6 март ще подаде оставка.

" Процесът върви, с госпожа Габриел имаме съгласие за това, че би трябвало да бъде равномерен процесът. Това, което основава повече напрежение е по какъв начин в Народно събрание ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, Висш съдебен съвет, прокурорския съвет и съответните регулатори ", разяснява той.

" Не става дума за това какви са постовете, става дума за това по какъв начин ще работи страната през идващите години ", добави министър председателят.

Той съобщи, че когато с Габриел имат общо мнение - с него ще отидат при водачите на партиите.

" Има замяна на тезата, която в действителност беше показана - 50 на 50 не значи, че 50% от едната партия ще постави който си желае и другата ще постави който си желае - приказваме за нещо напълно друго - би трябвало да има авансово развой, при който да бъдат разисквани съответните претенденти и едвам когато минат с уверението, че имат морал и нямат корупционни кавги, едвам тогава ще обсъждаме кои да влязат на съответните позиции ", съобщи Денков.

По отношение на оценката на министрите, Денков съобщи, че всички министри са се справили добре с работата си, само че има съответни бележки за всеки един от тях и добави, че е удовлетворен от работата им.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР