Премиерът Николай Денков заминава по-късно днес за литовската столицата Вилнюс,

...
Премиерът Николай Денков заминава по-късно днес за литовската столицата Вилнюс,
Коментари Харесай

Премиерът и военният министър заминават за Срещата на върха на НАТО в Литва

Премиерът Николай Денков отпътува по-късно през днешния ден за литовската столицата Вилнюс, където ще се включи в . В делегацията на страната ни вземат участие също в оенният министър Тодор Тагарев , началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Очаква се на срещата да бъдат взето решение за продължаването на политическата и практическа поддръжка на Алианса за Украйна , както и за надграждане на решенията от Срещата на върха в Мадрид през предходната година за усилване на сдържащия и защитителен капацитет на Алианса и приемането на нов ангажимент за вложения в защитата.

Във Вилнюс ще се проведат съвещания във формат съдружници, както и в партньорски форма т с присъединяване на държавните и държавни ръководители на азиатско-тихоокеанските сътрудници Австралия, Нова Зеландия, Япония и Република Корея и на ръководителя на Европейския съвет и ръководителя на Европейската комисия.

Програмата планува и осъществяване на първото съвещание на Съвета НАТО-Украйн а, както и неофициални съвещания на министрите на външните работи и на министрите на защитата.
 Поптодорова: На Срещата на върха на НАТО ще се заявява цялостна поддръжка за Украйна
Поптодорова: На Срещата на върха на НАТО ще се заявява цялостна поддръжка за Украйна

Според нея няма по какъв начин Украйна да стане член на Алианса, до момента в който е във война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР