Премиерът Николай Денков вижда предизборна акция в днешното извънредно заседание

...
Премиерът Николай Денков вижда предизборна акция в днешното извънредно заседание
Коментари Харесай

Според Денков извънредното заседание на НС е предизборна акция

Премиерът Николай Денков вижда предизборна акция в днешното изключително съвещание на Народното събрание. " Аз и хората, с които работя в миг,а пазиме единствено българския интерес ". Това съобщи той от Брюксел, където продължава срещата на върха на 27-те страни членки на общността. По думите му нощес са обсъждали двете тематики - спорът сред Израел и Хамас, бюджета и смяната във финансовата рамка на общността.

България поддържа нарастването на националните вноски към бюджета на общността, съобщи Денков. " Алтернативата е или да няма финансиране на тези планове, а някои от тях са доста значими за нас, като да вземем за пример по тематиката миграция, отбрана на външни граници, или да се вземат средства от други стратегии като кохезионната, общата селскостопанска политика, което ние не желаеме да вършим ", уточни той.

Брюксел намира, че спомагателните такси за транспорт на съветския газ подхождат на общата политика на Европейски Съюз, добави Денков.

" В момента по-скоро текат съвещания дали нещо би трябвало да се предефинира по-скоро от техническа позиция. Иначе смисълът от тези такси за това да понижат облагите на съветската военна машина, по тази причина да се балансира пазара на газ, тъй че цените на тръбния газ да станат сравними с цените на течния газ, това се схваща и подхожда с политиките на Европейски Съюз ", сподели Денков.

Премиерът разяснява и плануваното през днешния ден изключително съвещание на Народното събрание поради закона за енергетиката. " Днес, петък, два дни преди изборите, да се прави съвещание по такава гореща тематика каквото са енергийните доставки, без особена потребност от това, тъй като периода за унищожаване на ветото разрешава това да се направи незабавно след втория тур на изборите, демонстрира доста ясно, че това е по-скоро е една предизборна акция, в сравнение с предпочитание да се откри решение ", безапелационен е той.

Във връзка с митингите на служащите от " Лукойл " Николай Денков изясни, че са изцяло основателни. По думите му би трябвало да се работи деликатно с дерогацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР