Премиерът Николай Денков участва в срещата на върха на ръководителите

...
Премиерът Николай Денков участва в срещата на върха на ръководителите
Коментари Харесай

Николай Денков участва в двудневен форум в Брюксел

Премиерът Николай Денков взе участие в срещата на върха на ръководителите на Европейския съюз и Общността на латиноамериканските и карибските страни в Брюксел, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Форумът ще се организира през днешния ден и на следващия ден в столицата на Белгия.

Ще бъдат дискутирани тематиките за разширеното съдействие в границите на многостранни конгреси, международният мир и непоклатимост, търговията и вложенията, икономическото възобновяване, напъните за битка против изменението на климата, научните проучвания и нововъведенията, правораздаването и сигурността за жителите.

 Снимка: БГНЕС/EPA/OLIVIER HOSLET

Срещата на върха ще бъде управлявана взаимно от ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и министър-председателя на Сейнт Винсънт и Гренадини Ралф Гонсалвеш в ролята му на краткотраен ръководител на Общността на латиноамериканските и карибските страни.

От 2015 година до момента това е първата среща на такова високо равнище. Част от целите на стартиралото при започване на месеца испанско председателство на Съвета на Европейския съюз е развиването на връзките с Латинска Америка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР