Премиерът Николай Денков свика извънредно съвещание в Министерски съвет заради

...
Премиерът Николай Денков свика извънредно съвещание в Министерски съвет заради
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков: Към момента има над 1000 населени места без ток

Премиерът Николай Денков свика изключително заседание в Министерски съвет поради снеговалежа. В него присъствено и онлайн се включиха министри на вътрешните работи, на енергетиката и на защитата, както и гл. секретар на Министерство на вътрешните работи и началникът на защитата.

„ Мокрият стяг обледява клоните на дървета и те се чупят, като по този метод пресечен електричеството. Резултатът е, че към този миг имаме над 1000 обитаеми места са без ток. Това е нещо, което можеше да се планува, само че няма по какъв начин да се предотврати “, съобщи акад. Денков.

 

52 машини работят по улиците на града

Той е безапелационен, че във всички обитаеми места още през вчерашния ден са били направени срещи на координационните щабове, с цел да се приготвят за днешния ден. Въпреки това обстановката е тежка в съвсем цялата страна, изключително в Североизточна България. 

„ Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, само че бързо в този случай значи наличните екипи да имат задоволително време, с цел да могат за отстранят всички повреди, а те са стотици “, разясни още акад. Денков.

Междувременно се чуха и политически рецензии към властта, че пътищата в страната не се чистят.

Следете обстановката в нашият онлайн репортаж :

 

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР