Премиерът Николай Денков смята, че защитата на България от евентуална

...
Премиерът Николай Денков смята, че защитата на България от евентуална
Коментари Харесай

НАТО е нашето бомбоубежище, милитаризацията на Черно море се случва: Премиерът Денков

Премиерът Николай Денков счита, че отбраната на България от възможна военна опасност минава освен през поддръжка за българската войска с хора, техника и рационализация, само че и консолидиране в общите структури на НАТО, тъй като " НАТО е нашето бомбоубежище през днешния ден ". Така министър-председателят отговори на въпрос в живо лъчение във Facebook за милитаризацията на Черно море.

По думите му тя се случва без значение от това дали желаеме, или не желаеме, и идва по линия на съветската експанзия. " В последните 20 дни съветски кораби се настаниха във водите, които са наша икономическа зона. Уж първоначално за учения, те продължиха за втори интервал, а в този момент се чува, че може да има и трети интервал. Тази милитаризация не върви по линия на НАТО, противоположното, идва от изток ", сподели Денков. Допълни, че Украйна е била нападната от Русия точно тъй като не е била в НАТО, и акцентира, че в това отношение България е доста по-защитена, тъй като една офанзива против България е офанзива против алианса и Русия надали би си разрешила сходен ход.

Той сподели още, че не е срещу 3 март да бъде отбелязван като празник. " Ние има с какво да се гордеем и, в случай че погледнем от историческа позиция, 24 май има значимо значение в нашата история. Да покажем, че имаме и нещо друго, което ни сплотява и че науката, просветата – това са водещите сили, които ще ни доведат напред ", добави той.

Според Денков в дебата за националния празник би трябвало да се отстрани " тази конотация " срещу ", тъй като " всички бихме се обединили към 24 май ".

В началото на диалога министър председателят отхвърли да даде оценка за работата на държавното управление, само че съобщи, че министрите са създали " рестарт " в доста браншове.

" Проблемите, свързани с пътнотранспортните катастрофи, с цените, със забавените пътни градежи. Всичко това сега е заложено като решение в нашите стратегии ", уточни той.

По отношение на измененията в Конституцията той изясни, че те не заобикалят съществуването на служебното държавно управление. " Това, което се предлага сега, е президентът да може да избира министър-председател всред трима вероятни претенденти, процедура, която се употребява в европейските страни, след което претендентът да предложи държавно управление. Премиерът би трябвало да може да си избира екипа си ", счита Денков.

По думите му това е метод да се избегне това " един човек да ръководи ", визирайки фигурата на президента.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР