Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски

...
Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Денков се срещна със Зеленски в Киев: Целите на Путин се простират извън Украйна

Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в двореца в Киев. След това те дадоха взаимна конференция пред медиите по настоящите въпроси. 

" С българския министър-председател имахме доста съществени договаряния. Обсъдихме доста въпроси за потребностите на нашите бойци, за нашите цели, за нашите следващи стъпки. Украйна цени всяка демонстрация на поддръжка на нашата защита. Благодаря на България за поддръжката на нашите старания за Черно море, за комерсиалните направления и възобновяване на обикновено мореплаване. Това е доста значимо, че макар компликациите и комплицираното време съумяваме да осигуряваме естествени стопански връзки. Ще работим да подкрепяне на икономическия напредък на двете страни. Обсъдихме и съдействието в енергетиката и отбранителното произвеждане. Отделихме внимание и на двустранните съглашения за сигурност, както и за въпросите за отговорността на Русия ", съобщи Зеленски. 

" България доста ни оказва помощ в установяването на правдата за дейностите на съветските нарушители. България ще се причисли доста интензивно към работата по привличане на Русия към отговорността за закононарушенията на експанзията. Много ценим поддръжката на България на нашето евроинтеграционно и евроатлантични желания. Формулата на мира с поддръжка от България е доста скъпо. Ние доста ценим дейната роля на България за мира ", уточни украинският президент. 

Премиерът Денков от своя страна се обърна към украинския президент като му благодари за поканата и за това, че е видял с очите си и сързето си тяхното " незаслужено страдалчество, само че и техния георизъм и увереност да извоюват бъдещето, за което копнеят ". 

" България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието и загубите. Видяхме ги и в очите на хилядите бежанци, за които отворихме домовете и сърцата си преди 2 години. Чухме ги в разказите на нашите сънародници, през днешния ден ги усетих и със сетивата си. На днешната означаваме поредна мрачна годишнина - преди 10 години противозаконното анексиране на Крим и Севастопол постави началого на непрекъснатата експанзия на Русия против Украйна и отвори пътя на цялостната инвация на 24 февруари 2022 година Продължаващата към този момент 2 години пълномащабна война на Русия против Украйна е война против Европа, против целия либерален свят. Вече е ясно, че задачите на Путин се простират отвън рамките на Украйна ", сподели още Денков.

Очаквайте още детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР