Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски

...
Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Николай Денков се срещна със Зеленски в Киев

Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Маринския замък в Киев.

Българското държавно управление и парламентарното болшинство работят праволинейно за обезпечаването на оптималната по опциите ни политическа, военна, дипломатическа, филантропична и материална поддръжка за Украйна.

България разисква сключване на двустранно съглашение за сигурност, само че първо би трябвало да има утвърждение на Народно събрание, съобщи Денков след срещата със Зеленски.

България е и една от страните съоснователки на интернационална коалиция за битка с депортирането на украински деца на съветска територия, заяви още министър председателят.

От своя страна украинският президент благодари на страната ни за поддръжката и акцентира, че Европейски Съюз е доставило едвам 30 на 100 от обещаните 1 милион муниции, които трябваше за бъдат доставени.

Премиерът подари на Зеленски имитация на меча на хан Кубрат и описа за завета към тримата му сина, че камо в случай че са един няма да бъдат победени.

На днешната дата Украйна отбелязва поредна мрачна годишнина. Преди 10 години противозаконното анексиране на Крим и Севастопол постави началото на непрекъсната експанзия на Русия против Украйна и отвори пътя към цялостната ѝ инвазия на 24 февруари 2022 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР