Премиерът Николай Денков потвърди, че украинският президент Володимир Зеленски пристига

...
Премиерът Николай Денков потвърди, че украинският президент Володимир Зеленски пристига
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност в София

Премиерът Николай Денков удостовери, че украинският президент Володимир Зеленски идва в България в четвъртък сутринта. Той ще кацне в София с държавен аероплан.

В центъра на столицата има изключителни ограничения за сигурност. По булевардите „ Брюксел ” и „ Цариградско шосе ”, откъдето нормално се придвижват публични делегации, има ситуирани полицейски екипи.

По информация на Нова и съгласно данните на приложението flightradar24 държавният аероплан „ Еърбъс ” А-319 е изхвърчал от София в 7:12 часа и е кацнал в молдовската столица Кишинев малко след 8.00 ч. българско време. Обратният полет на машината към българската столица още не е почнал.

Визитите на Зеленски постоянно се наблюдават с нараснало внимание и до последно се пазят в загадка от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се трансформира в последния миг.

Това е 17-ата аудиенция на украинския президент в чужбина от началото на войната. Първото му публично посещение беше в САЩ на 22 декември предходната година. Зеленски е бил в общо 13 страни на три континента. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР