Премиерът Николай Денков поиска от медиите по-сериозни мерки за спиране

...
Премиерът Николай Денков поиска от медиите по-сериозни мерки за спиране
Коментари Харесай

Премиерът Денков призова медиите за по-сериозни мерки срещу руската пропаганда

Премиерът Николай Денков изиска от медиите по-сериозни ограничения за прекъсване на разпространяването на съветска агитация у нас. Това стана по време на четвъртото следващо събитие, на което министър-председателят дава отговор на въпроси, изпратени от консуматори във Фейсбук.
 
" Ние нямаме нямаме пълномощия да забраним пропагандата. Опитваме се да ограничим активността на хора, които правят противозаконна активност. Вече имаме експулсирани няколко лица, които действаха против България ", сподели още министър председателят, напомняйки за изгонения от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна черква в София.
 
" Има други институции, които би трябвало да наблюдават за фашистка и съветска агитация. Изпълнителната власт няма тъкмо такива пълномощия. Това, което вършим, е да разкриваме, когато има такава агитация. Аз не икономисвам, когато е належащо, да разкрия агитация, в това число когато става дума за парламентарно показани политици ", сподели още Денков.
 
На въпрос могат ли службите да бъдат по-мобилизирани по тази тематика, министър-председателят сподели: " Те нямат тъкмо такива функционалности. Има етичен кодекс на медиите, има организации, които би трябвало да се намесят по-категорично и да кажат, че такива изявления са неприемливи. За страдание, виждаме, че това постоянно не се случва. Знаете, че има дело против прочут публицист, който постоянно минава границите, само че това не е работа на изпълнителната власт ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР