Премиерът Николай Денков поиска освобождаването на председателя на ДАНС Пламен

...
Премиерът Николай Денков поиска освобождаването на председателя на ДАНС Пламен
Коментари Харесай

Денков предлага освобождаването на председателя на ДАНС Пламен Тончев

Премиерът Николай Денков изиска освобождението на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Това стана на брифинг в Министерски съвет.

Причината е отводът му да освободи заместника си Деньо Денев, създател на справката за машинното гласоподаване, поради която се стигна до анулация на машинния избор предходната неделя.

" Изпратих претекстовете си до президента за освобождение на Пламен Тончев като ръководител на ДАНС ", съобщи министър председателят.

" Очаквах ръководителят на ДАНС да показа стимулирано предложение за зам.-председателя Денев. Той е създател на справката, съдържаща непроверени и манипулативни изказвания, които дадоха началото  на саботажа против машинното гласоподаване. Отказът на ръководителя да освободи заместника си ми дава два ясни сигнала - че утвърждава противозаконните дейности на Денев и че няма възражения против потреблението ѝ за дестабилизиране на изборния развой. Тези дейности са умишлен удар против националната сигурност и демокрацията ", сподели акад. Денков.

По думите му справката е в нарушаване на закона. " Това е следващ случай, в който ръководителят на ДАНС не извършва отговорностите си, по тази причина изпратих претекстовете си за освобождението на Пламен Тончев от поста ръководител на ДАНС. Освен противозаконната интервенция на организацията в локалните избори, мога да посоча още няколко аргументи за това си искане. България влезе в сивия лист за пране на пари, а съществена координираща институция за осъществяване на рекомендациите от Комитета за битка с изпирането на пари, е ДАНС ", съобщи Денков. 
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1000250177931681
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР