Премиерът Николай Денков поиска министрите в новото правителство да проверят

...
Премиерът Николай Денков поиска министрите в новото правителство да проверят
Коментари Харесай

Никой няма да ни даде 100 дни. Денков поиска проверка на разходите на служебния кабинет

Премиерът Николай Денков изиска министрите в новото държавно управление да ревизират разноските, направени от служебното държавно управление с последните месеци от ръководството му. Това се случи в сряда при започване на първото съвещание на кабинета, който беше с гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и двама депутати от Движение за права и свободи.

Като мотив за настояването си за инспекция на разноските на служебния кабинет Денков уточни информация, оповестена през последните дни в медиите. Във вторник заяви, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) разпределя милиарди левове за ремонт на пътища в последните дни от ръководството на служебния кабинет.

„ Молбата ми е да намерите време и да ревизирате какви огромни разноски са направени в министерствата през последните няколко седмици и месеци, както и дали има забавени процедури, всяко закъснение може да коства скъпо на бюджета на страната в края на програмния интервал, който завършва през 2023 година “, сподели Денков при започване на съвещанието на Министерския съвет в сряда.

Новият министър председател сложи три незабавни задания пред държавното управление – да стартира подготовката на нов държавен бюджет, да назначи заместник-министри и да довърши управническата си стратегия.

„ Моля ви да действате експедитивно и уверено в осъществяването на дилемите. Никой няма да ни даде 100 дни “, сподели Денков.

В последния си ден на поста служебният министър председател заместник-министрите от кабинета си. При приемането на властта новият министър-председател изрази недоумението си от решението и сподели, че то „ явно не оказва помощ да имаме последователност както по цели, по този начин и във връзка с ежедневните действия “.

Във вторник Народното събрание избра държавното управление с министър председател Николай Денков с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и двама депутати от Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. Няколко дни по-рано ГЕРБ и ПП-ДБ се споразумяха за състав на кабинет, в който Николай Денков да е министър председател девет месеца, а по-късно поста да поеме Мария Габриел от ГЕРБ, която до тогава ще бъде вицепремиер и външен министър.
 Кой кой е в кабинета  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР