Премиерът Николай Денков отрече, че управляващите мислят за отстраняване на

...
Премиерът Николай Денков отрече, че управляващите мислят за отстраняване на
Коментари Харесай

Премиерът отрече, че Лукойл ще бъде отстранена от България

Премиерът Николай Денков отхвърли, че ръководещите мислят за премахване на " Лукойл " от българския пазар. Това , един от водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Руската компания " Лукойл " има рафинерията в Бургас " Лукойл Нефтохим ", като търгува с горива и има над 200 бензиностанции.

Това би била последваща стъпка на ръководещите по отношение на " Лукойл ", откакто през седмицата скоростно  на второ четене, с които на процедура се дава опция на страната да приключи концесията на нефтеното пристанище " Росенец " в едноседмичен период и без позволение от Европейския съюз.

" Аз персонално не съм разговарял с Панев, бях малко сюрпризиран от някои от мненията, които направи ", сподели през днешния ден Денков.

Попитан за съпоставяне с Италия, където при започване на годината " Лукойл " продаде рафинерията си, Денков посочи, че там става дума за договорка, а не за изтласкване.

" Смятам, че би трябвало да се преглеждат опциите за покупко-продажби в България, в случай че от " Лукойл " решат да продават, това е тяхно право. Трябва да се търси това, което е най-добре за България - да има резистентност, потенциал за зареждане с горива на България. Но да приказваме за изтласкване, репресивни ограничения, това въобще не влиза в проектите на това държавно управление ", уточни Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР