Премиерът Николай Денков отправи нова покана за среща към протестиращите

...
Премиерът Николай Денков отправи нова покана за среща към протестиращите
Коментари Харесай

Николай Денков отново кани миньори на среща - те искат всички лидери на партии

Премиерът Николай Денков насочи нова покана за среща към протестиращите миньори и енергетици. Тема на диалога ще бъдат съответните стъпки на енергийния преход във въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил, написа news.bg.

Срещата е оповестена да се състои във вторник- 3 октомври, от 11:00 часа в административната постройка на " Мини-Марица Изток " ЕАД в Раднево. Писмото, подписано от министър-председателя, е адресирано до повече от 30 представители на синдикатите на национално, районно и локално равнище в трите области и в предприятията, наранени от проектите за поетапно излизане на България от въглищната енергетика до 2038 година

В срещата в Раднево ще вземат участие също министри от държавното управление, които имат отношение към тематиката. По-късно в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на локалния профсъюз в Дупница на КТ " Подкрепа " Йорданка Германова съобщи, че най-вероятно протестиращите няма да отидат на срещата. " Утре няма да има такава среща, тъй като ние от 18 август настояваме за такива срещи ", уточни тя.

Германова изясни, че настояванията на енергетиците са отправени към парламентарно показаните партии в Народно събрание, защото те са единствените, които могат да откликнат. В тази връзка срещата сред премиера Николай Денков и други министри би била безполезна. Искат да се обезпечи механизъм за потенциал на въглищните централи

Припомняме, през днешния ден е четвъртият ден от митинга, който затвори придвижването през Прохода на републиката и по Автомагистрала " Тракия ". Тази заран протестиращи пробиха полицейския кордон и излязоха и на Автомагистрала " Струма ".

Миналата седмица енергетици и минори оповестиха митинг, защото не бяха съгласни с Териториалните проекти, само че по този начин и не показаха съответни несъгласия, а на самите митинги бяха издигани лозунги като " спасяването на енергийната самостоятелност и суверинитет на България ".

Протестиращите, а и синдикатите не откликнаха и на поканата на премиера Николай Денков за диалог през вчерашния ден, а в събота изгониха министъра на енергетиката Румен Радев, който отиде непосредствено при блокадата на " Тракия ". Ден преди този момент миньорите отхвърлиха да беседват и със заместник-министъра на енергетиката Красимир Ненов, който също изгониха.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР