Премиерът Николай Денков отговори по време на блицконтрола в парламента

...
Премиерът Николай Денков отговори по време на блицконтрола в парламента
Коментари Харесай

Денков към Костадинов: Не са обсъждани бройки мигранти, които да приемем след влизането в Шенген

Премиерът Николай Денков отговори по време на блицконтрола в Народното събрание на въпрос на ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Не са обсъждани бройки мигранти, които България да одобри след присъединението си към Шенген ", сподели министър-председателят.

Той разясни, че всичко, което е договаряно по тематиката, е според съглашението към Дъблинския правилник от 2013. Министър-председателят посочи, че според новите съглашения мигрантите ще се разпределят заслужено, а не както е в този момент - да се задържат в граничните страни като България.

" По тази тематика бяха смесени истини с неистини. Дъблинското съглашение е подписано от България през 2007 от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. През 2013 е променено, още веднъж с мандат на Българска социалистическа партия. Българското държавно управление не е приемало никакво обвързване, с изключение на да реагира за скоростта с която се обработват молбите. Не са обсъждани бройки. И по този начин ще продължи да работи. Дъблинското съглашение е такова каквото беше през 2013г. И нищо няма да се промени ", уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР