Премиерът Николай Денков отговори на нападките от страна на президентството

...
Премиерът Николай Денков отговори на нападките от страна на президентството
Коментари Харесай

Денков от Букурещ: Защитавам българския интерес, другото са спекулации

Премиерът Николай Денков отговори на нападките от страна на президентството и на Българска социалистическа партия от Букурещ , където е на еднодневно посещаване.

Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление, сподели още той

„ Колкото и пъти да ми бъде заложен този въпрос, отговорът е един – аз пазя ползите на България като страна, тъй като аз съм министър-председател на България и нищо друго не ме интересува с изключение на дружно с държавното управление да успеем да си свършим работата, тъй че България да може да се развива. Ако има някаква полемика, тя е какви са ползите на България, какъв е националният интерес. Другото са спекулации “, съобщи министър-председателят.

Той изясни още веднъж позицията си за касетъчните бомби като посочи, че думите му пред „ Скай нюз “ са извадени от подтекста. От Българска социалистическа партия през днешния ден желаеха чуване на премиера в Народното събрание по отношение на това изявление.

„ България, както и над 100 други страни, е подписала съглашението, което не разрешава касетъчните муниции. Ние сме унищожили тези муниции, не могат да минават през нашата страна, само че въпросът, в случай че чуете изявлението на „ Скай нюз “, беше в напълно различен подтекст: „ Дали бихте укорили Украйна, че ги употребява, в случай, че Русия към този момент ги употребява против тях? “ Да, ние съблюдаваме съглашението, няма да ги използваме и не поддържаме потреблението им, само че няма по какъв начин да съдим Украйна за това, че когато против нея се употребяват такива муниции и тя е решила да ги употребява “, сподели Денков.

Той прикани ръководещите в България да стартират да мислят „ трезво и обективно “ за нея

Премиерът разяснява и концепцията за изпращането на старите БТР-и на Министерство на вътрешните работи на Украйна.

„ Тези машини не са от контингента на Българската войска, закупени са през 80-те години и престояват в хранилища на Министерство на вътрешните работи. Никога не са употребени, даже и за учения. Просто стоят в складовете и от тази позиция са тежест на Министерство на вътрешните работи. Попитахме Зеленски дали биха им били от изгода, дадоха отговор „ да “ и ги приготвяме да ги изпратим “, посочи министър-председателят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР