Премиерът Николай Денков отговори на критиките на Румен Радев за

...
Премиерът Николай Денков отговори на критиките на Румен Радев за
Коментари Харесай

Денков: На ключови места във властта откриваме, че стоят хора с други ценности и цели

Премиерът Николай Денков отговори на рецензиите на Румен Радев за кадровите смени във властта, като уточни, че част от наследената администрация " саботира " осъществяването на задачите на постоянния кабинет.

" Фактът е, че цялата отговорност стои върху нашите рамене - на държавното управление и на Народното събрание. Всички нас гледат. Това, което виждаме на доста места, е, че хора на основни позиции може да споделят други полезности и цели. Няма по какъв начин да реализираме нашите цели, в случай че някой ни саботира в работата ", сподели Денков в изявление за " Панорама " по Българска национална телевизия.

Той направи коментара си във връзка плануваните смени в службите за сигурност, само че и в редовата администрация на изпълнителната власт.

" Аз работя доста добре с някои от службите, и по някои от тематиките. Но има какво да се желае както във връзка с битката с корупцията, по този начин и с непознатото въздействие ", сподели още Денков.

Примерът, който той даде, беше с Министерството на земеделието, ръководено от Кирил Вътев. По думите на премиера, Вътев се оплаквал пред него, че администрацията не му подава информацията, която му е нужна.

Самият аграрни министър се оказа и в частична съпротива на държавното управление във връзка с освобождението на вноса на украински зърнени култури, което стана мотив и за обявените огромни митинги през идната седмица.

Николай Денков уточни данни, съгласно които единствено за 2023 година секторът ще получи над 2 милиарда лева от страната и фондовете на Европейски Съюз, като над 1,4 милиарда към този момент са отпуснати.

" Това са парите на всички хора, които са отпуснати, с цел да може този бранш да работи обикновено - и някой да слага условия в безусловен звук, е много зад границата ", сподели още той.

Денков съобщи, че зърнопроизводителите са отказали и неговата покана за договаряния на 16 септември, което съгласно него е сигнал, че " не търсят решения, а борба ".

" Бяха спрени 4 зърнени култури. България не е имала усложнения с три от тях, а единствено със слънчогледа и нерафинираното олио. Трябваше да забележим какъв е казусът на характерно засегнатите и да помогнем на тях ", сподели той.

Премиерът дефинира като " замяна на същинския проблем " поръчките на производителите да блокират пътищата.

" Не съм склонен, когато се разискват такива значими въпроси, да се чува гласът единствено на един съответен бранш ", сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР