Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев,

...
Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Какво тъмно има в решенията на НС и МС? попита премиерът в отговор на президента

Премиерът Николай Денков отговори на рецензиите на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден сподели, че строителството на 7 и 8 ми блок в АЕЦ " Козлодуй " наподобява на градежа на автомагистралите у нас и се прави " на мрачно ".
 
Пред медии Денков сподели, че това е пропагандна хватка:

" Какво мрачно има в решение на Народното събрание, което е взето през месец януари 2023 година? Какво на мрачно има във връзка с решението на Министерския съвет, което взехме днеска - то е налично.

Няма нищо, което да е прикрито във връзка с договорите, които бяха обществено подписани с Westinghouse и с компаниите, които могат да вземат участие в строителството.

Това е някаква агитация хватка, която няма нищо общо с истината ", разяснява Денков.

По-рано през днешния ден държавното управление реши, че дава зелена светлина за построяването на 7-и и 8-и блок в АЕЦ Козлодуй. Първият би трябвало да е подготвен до 2033 година, а вторият - до 2 или 3 години по-късно.

На министъра на енергетиката е предоставено да организира договаряния за строителство по технологията АР 1000, както и за обезпечаване на заеми за построяването на двете нови нуклеарни мощности. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР