Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев,

...
Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Денков: Кога президентът е имал свое мнение, повтаря руски опорки

Премиерът Николай Денков отговори на рецензиите на президента Румен Радев, отправени по-рано денем с три цитата. „ Кога нашият президент е имал свое мнение, повтаря съветски опорки ”, пита министър-председателят, представен от " Нова ".

„ Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война. Но също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа. И тази война има доста измерения. Пак споделям, то не е единствено чисто военно - има икономическо, обществено и политическо измерение. Тя е опасност и риск за цяла Европа ”, Това съобщи по-рано през днешния ден президентът Румен Радев.

В сериозни времена българските ръководещи нямат лично мислене, мнение и позиция. Това разяснява президентът Румен Радев в отговор на въпрос за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Според президента е извънредно време да стартира да се мисли трезво и обективно за войната в Украйна.

„ Трябваше ли огромните страни членки да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО сега е безусловно недопустимо, с цел да стартират и нашите ръководещи най-накрая да сменят позицията си. Трябва ли да чакаме, с изключение на министъра на защитата на Англия, който съобщи, че не може Англия да бъде склад за въоръжените сили на Украйна, и други министри на защитата да го кажат, с цел да спрат нашите ръководещи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на непозната войска ”, разяснява още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР